Waarom koop jij iets?

Puur natuurSoms dankzij iets dat je aanstaat, soms ondanks iets dat je niet aanstaat.

Zo koop ik het liefst de Maestrichter Fruitstroop van Frutesse, als ik zin heb in appelstroop. Omdat die heel lekker is, maar ook om iets anders. Op het potje staat een beginselverklaring en een dankbetuiging. In de beginselverklaring verklaart Frutesse op welke manier het bedrijf dit product maakt. In het geval van Frutesse doen ze dat met alleen puur fruit, op een eerlijke en zorgzame manier, met respect voor mensen en natuur, en nog zo wat dingen. De dankbetuiging is nog mooier:

“Wij, vruchtbereiders van Frutesse, danken u recht hartelijk! U heeft één van onze producten gekocht. Het vertrouwen dat daaruit spreekt doet ons gloeien van trots en plezier! Dank u en eet smakelijk.”

Geweldig toch? Uitgebreid bedankt worden voor je aankoop? Het staat echt op elk potje appelstroop.  En waarom zou je dat niet doen als bedrijf? Je product is een prima plek om je visie te communiceren. Bij dit voorbeeld staat het elke dag op tafel en is de kans groot dat het vaak gelezen wordt.

Heb je geen fysiek product? Er is vast wel een manier om je klant op een andere manier te bedanken. De factuur, een bonnetje, het garantieformulier. Moeilijk?

Vraag je eens af waarom jij bepaalde producten graag koopt. Producten of diensten hebben niet alleen een intrinsieke waarde, een aankoop doe je om veel meer redenen dan alleen het product zelf. Vraag jezelf eens eerlijk af waarom je het ene merk hagelslag wel en het andere niet koopt. Het heeft vaak met een gevoel te maken. Het ene product of dienst ‘voelt beter’ dan het andere.

Welk gevoel zouden jouw klanten krijgen als ze jouw product of dienst kopen? Communiceer het antwoord op die vraag aan je potentiële klanten. Je haalt ze over om klant te worden door de essentie van je product te communiceren. Doel bereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *