Society 3.0

Society 3.0

Ik ben een groot fan van de inspirerende werkplek Seats2Meet in Utrecht. De oprichter Ronald van den Hoff heeft een boek geschreven over ontwikkelingen in de maatschappij, op het gebied van ondernemen en het nieuwe werken. Het boek heet Society 3.0 en je kunt het hier (gratis) downloaden of bestellen op papier.

Ik geloof heilig in de ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn. Oude verdienmodellen en instituties verliezen aan macht en zijn bezig af te brokkelen. Denk aan KPN, BumaStemra, de Kamer van Koophandel. Een nieuwe economie die niet gebaseerd is op schaarste, maar op overvloed zal langzaam zijn intrede doen.

De bestaande verhoudingen in de wereld verschuiven, oude economieën gaan ten onder aan de schaduwkanten, zoals de Verenigde Staten. Nieuwe economieën komen op en zetten het behoud van de Aarde op de eerste plaats. Innovatie en connectiviteit spelen hierin een grote rol. Kleinschaligheid en lokale initiatieven zullen uiteindelijk van onderaf de samenleving veranderen. De grote groei van het aantal Zelfstandige Professionals die al dan niet samenwerken is hiervan een voorbeeld. Social Media speelt een belangrijk rol als verbindende factor voor gelijkgestemden.

Meer weten? Download het boek!
Ronald van den Hoff over Society 3.0

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XLS5YlOg1bU&w=640&h=390]

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *