De wereld met Koen

Zelfportret Koen

Zelfportret van Koen

Afgelopen weekend maakte ik een nieuwe website: De wereld met Koen is een blog over de ontwikkelingen en avonturen die ik ga beleven met mijn crowdfundingcampagne voor een nieuwe rolstoelauto voor mij en mijn zoon Koen. Er kwam een inspirerende beweging op gang. Binnen 48 uur waren er al meer dan 100 vind-ik-leuks voor de bijbehorende Facebookpagina. Iemand die op zoek was naar een goed doel voor een toekomstig evenement koos de wereld met Koen uit als goed doel om de opbrengst van de dag aan te schenken. En om aandacht en geld te vragen aan de bezoekers. Het event vindt plaats op 29 mei. Binnenkort meer info.

Kanteling

De opkomst van crowdfunding is een nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij, mensen willen graag zelf de regie houden en niet meer afhankelijk zijn van banken en overheidsinstanties. De samenleving kantelt, oude instituten werken niet meer goed en nieuwe initiatieven komen op. Jan Rotmans beschrijft in zijn nieuwe boek Verandering van Tijdperk de veranderingen die Nederland en de wereld op dit moment doormaken. Internet en social media spelen een grote rol in deze ontwikkelingen, de beschikbaarheid van informatie en contact met de rest van de wereld zorgen ervoor dat initiatieven die van onderaf komen, wereldwijde aandacht krijgen.

 Keukentafelgesprek

Natuurlijk kan ik geld lenen voor een rolstoelauto, maar ik neem zomaar aan dat een bank niet staat te juichen om een ZZP’er te helpen met een lening. Zo maatschappelijk verantwoord vinden wij niet dat banken hoeven te zijn. Gek eigenlijk, maar daarover een andere keer. Ik wil ook niet afhankelijk zijn van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van onze gemeente. Niettemin heb ik wel een aanvraag gedaan voor een bijdrage in de kosten voor de aanpassingen van de auto. In het keukentafelgesprek moest ik uitleggen en verantwoorden waarom ik eigenlijk een auto wilde kopen. Want er moest een indicatie zijn voor eigen vervoer in de visie van de gemeente. En terecht, niet alleen gaat het om veel geld, maar gemeentes worden ook aan alle kanten gekort op hun budget terwijl ze er door decentralisatie veel taken bij krijgen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat er een indicatie was voor een auto voor Koen en dat de gemeente bereid is een flink bedrag te subsidiëren. Ik heb verteld over mijn crowdfundingplannen en ook over mijn voornemen zo veel geld op te halen om de aanpassingen in de auto ook mee te financieren. Dan kan de gemeente het geld voor iets anders gebruiken, bijvoorbeeld om een speeltuin aan te passen zodat deze ook geschikt is voor kinderen met een beperking. Zodat alle kinderen goed samen kunnen spelen. Het grote streven van de NSGK Speeltuinbende, waar Koen en ik al jaren lid van zijn en waar ik voor werk. Een goede deal, vind ik. Ik koop zelf een auto met hulp van de samenleving en de gemeente zorgt ervoor algemene voorzieningen, zoals een speeltuin, toegankelijk worden voor alle kinderen. Doe je ook mee met de beweging? Binnenkort meer info over hoe je kunt bijdragen.

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *